Dogodki v društvu

Spoštovani bralci in bralke!

Rada bi se vam zahvalila za vso podporo, ki mi jo izkazujete tako člani društva kot tudi vsi vi, ki spremljate mojo zgodbo bolj od daleč a vestno prebirate našo internetno stran.

Zaradi velikega interesa po izmenjavi informacij, smo se v društvu Hopla konoplja odločili, da pričnemo s serijo srečanj članov društva, kjer bomo spregovorili o ljudski uporabi konoplje. Vse prepogosto smo namreč priča posameznikom, ki iščejo informacije o tej rastlini in njeni uporabi ter prihajajo k nam zaradi nasprotujočih si dejstev, o katerih slišijo in berejo v medijih.

Prepričani smo, da je zgodba, ko človek sreča konopljo zelo osebne narave in predvsem edinstvena in neponovljiva. Včasih so zgodbe podobne v nekaterih podrobnostih, drugič različne, kot noč in dan. Poznamo tiste z dobrim koncem, pa seveda tudi tiste, pri katerih si zaželimo, da konca ne bi nikdar poznali. Čemu je temu tako, ne vemo natančno, kajti raziskav, povezanih z uporabo rastlin, ki jih ljudje pridelujemo doma, ne dela nihče in ljudem, ki se zdravijo s konopljo, prisluhne redko kdo. Še redkeje najdejo razumevanje tisti, ki se zaradi konoplje srečajo z organi pregona.

Za člane društva smo pripravili serijo srečanj z naslovom: “Govorimo o ljudski konoplji”, s katerimi želimo udeležencem predstaviti različne poglede na zdravljenje s konopljo skozi osebne izkušnje različnih gostov.
Vabimo vse, ki še niste člani, da to postanete. Z včlanitvijo boste obveščeni o dogodkih društva.