Izjave bolnikov

50-letna bolnica:  “Sem 50 letnica z Multiplex Scleroso, katera je moja prijateljica že 32. leto. Poleg tega sem imela najmanj 2 do 3 x tedensko glavbole in po vsakem delu sem morala počivat. Od leta 1995 jemljem Betaferon 2x tedensko in sem bila do julija lani še kar v zadovoljivem stanju. Lanskega julija sem začela jemati konopljino smolo in sicer jo jemljem zvečer in moram reč, da nisem niti zdaleč pričakovala takih rezultatov. V zadnjih 14 dneh jo vzamem tudi čez dan, vendar samo eno pikico, zato jo zvečer vzamem manj. Zame je najboljše to, da odkar jemljem to naravno zdravilo nisem še imela niti enega glavobola, počutim se bolj močno, poleg tega nisem utrujena in sem precej umirjena, pa ne da slišim rast travo ali kaj podobnega. Poleg tega sem pa tudi zmanjšala Betaferon in si ga pol meseca dajem na 3 dni, pol pa na 2 dni. Skratka dokler mi bodo finance dopuščale bom to jemala, še najbolje pa bi bilo, da bi bilo z zakonom urejeno, da v kolikor ti potrebuješ konopljo za zdravje, ga lahko legalno dobiš. Vsakemu, ki ima zdravstvene probleme bi to priporočila, saj sem sigurna, da to pomaga.”


50-letna bolnica: “Že od pubertete dalje sem se borila s hormonskim neravnovesjem, ki se je kazalo kot akne na obrazu. Po 2 mesecih niti ne tako zelo rednega jemanja konopljine smole se je koža sama uredila, brez uporabe kozmetičnih izdelkov.”


“V prvem trimesečju nosečnosti sem imela zelo hude slabosti (bruhanje, zgaga, bolečine v želodcu, nočne more, izčrpanost), pri katerih mi je konopljina smola zelo pomagala.”


30-letna bolnica iz Nove Gorice: “Od leta 2000 sem sladkorni bolnik (diabetes tipa 2), z visokim krvnim tlakom. 14 let sem dnevno jemal po 7 tablet (Enap, Aglurab, Tulip, Amaril, Ravel, Amlopin, …). “Stranski učinki” so bili kronično otekle noge, živčnost, depresija, plešavost, potenje, nespečnost, prekomerna teža..”


53-letni bolnik iz Goriških VIR: zbudimo.se: “Junija 2014 sem začel jemati konopljino smolo, v prvem mesecu ob konoplji še tablete, od julija 2014 pa izključno in samo na smoli 1x dnevno – zvečer pred spanjem, oralno pod jezik. Krvni tlak v mejah normale, sladkor v krvi normalen, ni več oteklin, ponovna rast las, trden spanec, neprimerno boljše počutje, umirjenost, izginile akne… brez tablet!”