Konoplja in mladostniki

Pred dnevi je zaokrožila novica o smrti mladostnika zaradi konoplje. Naslovnice so ali zmotile, ali pa prestrašile, odvisno koliko bral
ca tematika o konoplji zanima. Kdor še vedno drži z politiko prohibicije je najbrž bentil in sopihal: zdej pa ima, ker se drogira! Kdor o konoplji nekaj ve, ga je verjetno zmotil režim, ki je najstnika s svojo represijo poslal v prezgodnjo smrt.

Če pustimo ob strani svoje lastno mišljenje in pomislimo na fanta, ki je zaradi strahu pred policisti zbežal iz življenja, se nam mora vsaj majceno lomiti srce. Smo se sposobni resno vprašati, zakaj je fant užival konopljo? Njegove resnice ne bomo nikoli izvedeli a lahko se posvetimo temu vprašanju.

novica1

 

Realnost pri nas je taka, da ko zdravstveni sistem opazi, da je mladostnik uporabnik konoplje, pade pod okrilje psihiatrije. Na izvidih in odpustnicah je razvidno, da ima otrok uradno težave zaradi škodljivega uživanja konoplje, čeprav je samomor delal z njihovimi “pripravki” in pod vplivom teh istih kemičnih substanc.

 

 

Mladostniki so živa, čuteča bitja, ki niso ne otroci ne odrasli. Soočajo se z odraslostjo, kamor jih ženejo hormoni, naučeno in okolje v katerem se znajdejo. Se spomnite sebe v srednji šoli? Se vam ni zdelo, da od vas vsi nekaj hočejo, želijo, pričakujejo? Se ne zmorete spomniti kolikokrat vam je bilo težko in ste jokali, čeprav so vsi mislili da ste največji frajer ali da izgledate, kot da vas nič ne tare?

Se čudite, da otroci bežijo v alkohol? Kam pa? Tako so vajeni. Alkohol ob vsaki priložnosti. Normalno.

Slej ko prej se vsak mladostnik sreča s konopljo. Zakaj pa ne, v tem kaosu realnosti je vsak beg od realnega stanja popolnoma opravičljiv. Konoplja povzroča ugodje. Zato znova posežejo po njej. A zgodi se tudi nekaj drugega, kar niso pričakovali. In sicer to, da konoplja odpre zavest in realnost udari še bolj kruto. Takrat se zavedajo, v kaj jih sili sistem da postanejo “ko bodo odrasli”. Razumejo, zakaj se ne počutijo dobro med ljudmi,ki jim ni mar za njih same. Nikjer v sistemu ni posluha za človeka in njegovo osebnost, nikjer orodij za življenje na področjih, ki so vodilo življenja. To nista služba in denar, čeprav nas tako skušajo opomniti vsakodnevno. Pomembno je življenje samo, rojstvo, otroštvo, mladost, odraslost, ljubezen, družina, prehrana….

Mladostniku je pomemben trenutek v katerem je. Včeraj je dolgo nazaj in čez dva tedna je neizmerno daleč…. Mladostnik rad raziskuje, rad se druži, rad ima glasbo, rad pleše, ga zanima nakit, motor, barve za lase, nogomet, zvezde, rastline, les….. mi jim ponujamo šolske klopi ali oddelek psihiatrije namesto življenja.

Proti konoplji nastopa veliko lobijev. Takih, katere bi ukinitev prohibicije udarila po žepu. Človekovo življenje v tej igri nima nobene vloge.
Tako se negira več kot 20 000 znanstvenih raziskav, ki govorijo ne samo o dobrobiti, pač pa pomembnosti konopljinih sestavin za človekov organizem. In kaj je najpomembneje, postavljajo na laž trditve, ki jih mediji, politiki in zagovorniki prohibicije dnevno servirajo ljudem na krožnike in jih hranijo s strahom.

Kako uporaba konoplje vpliva na mladostnike in razvoj njihovih možganov si lahko preberete na spodnji povezavi:

http://www.alternet.org/drugs/two-major-studies-blast-apart-decades-lies-about-marijuana-and-teenage-brains#.Vd9Fhvbq_hk.twitter

Mnenje si ustvarite sami.KON7

Vsem žalujočim pa iskreno sožalje ob izgubi.

Hopla-konoplja