Peticija proti razveljaviti Zakona o zdravilstvu

Združenje naturopatov Slovenije poziva k podpisu peticije proti razveljavitvi Zakona o zdravilcih. Poglejmo za kaj gre:

 

Ministrstvo za zdravstvo predlaga, da bi se Zakon o zdravilstvu v celoti ukinil in bi tradicionalne in alternativne oblike diagnostike, zdravljenja in rehabilitacije izvajali samo zdravniki.

Zato se obračamo na javnost z vprašanjem ali bi državljani Republike Slovenije želeli v Sloveniji imeti možnost krepitve zdravja po tradicionalnih, naravnih metodah, ki jih zdravnik NE obravnavna in, ki so ne diagnostične in ne invazivne?

Kot vemo, predstavlja zdravje popolno harmonijo med umom, duhom in telesom. Usposobljeni terapevt, ki deluje tako da krepi zdravje z naravnimi tehnikami kot so npr. tehnike hidroterapije, floriterapije, iridologije, fitopraktike, tradicionalne kitajske medicine, ajurvede, to so npr. terapije: obkladkov, oblivov, učenja samomasaž in kopeli, svetovanja cvetnih esenc, zelišč, stila življenja, itd. Ta terapevt ne deluje kot zdravnik, ne zdravi, ampak krepi zdravje in bi moral svobodno delovati na ozemlju Republike Slovenije. Ta znanja izvirajo iz tradicije evropske medicine, tradicije kitajske medicine, tradicije indijske medicine in so ne diagnostične in ne invazivne.

Če ta znanja prepustimo samo v roke zdravnikov, bomo razsežnost tradicionalnih vedenj krepitve zdravja grobo okrnili in osiromašili.

Zato je pomembno, da posameznik lahko izbira ali bo krepil zdravje tudi z ne invazivnimi metodami iz tradicionalnih medicine, ki mu jih svetuje usposobljen terapevt. Zato je smiselno da se Zakon o zdravilstvu ne ukine, ampak ustrezno preoblikuje.

Več si lahko preberete tudi v PETICIJI.

 

22,12.17; vir: https://naturopatija.org/

One comment

Comments are closed.