Policija preganja bolnike, ki si gojijo zdravilo

Počasi se norostim bliža razkritje.

Vse več ljudi prepoznava in spoznava zmedo na področju konoplje. Ne skrbite, vi niste ničesar krivi, saj so informacije z medijev prej begajoče kot osveščajoče. K pisanju me žene novica, ki sem jo zjutraj prejela od osebe, ki zelo budno spremlja dogajanje v državi in po svetu. Si morate misliti, danes je na Dunaju konferenca OZN, kjer se bo govorilo o zmedi s konopljo, ki se dogaja po celem svetu. Ključna konferenca, ljubi moji državljani pa poteka brez našega, slovenskega  predstavnika, kar nas postavlja v situacijo, ki svetu izkazuje, da nas ta tematika popolnoma nič ne zanima. Seveda nas zanima, tebe, mene in še koga, a  je jasno kot blisk ob streli  to, da vlada na naše mnenje ne da nič, še več, ga ignorira do stopnje Združenih narodov.

Za taka dejanja ni besed, še manj opravičila!

Vse povprek opletajoči izgovori odgovornih tajnikov ministrstva za zdravje, o urejenosti zakonodaje in bla bla bla so nasitili ušesa marsikoga v tej državi. Da se ve, tako imenovana “napredna zakonodaja” NE ŠČITI BOLNIKOV niti ne omogoča konoplje na recept, še manj v lekarnah. Bo kdo odgovarjal?

Naj vas tokrat ne jezim preveč, nisem dobre volje ko se z ljudmi ravna do te mere, da življenje in njegovo kvaliteto postavimo v nemar.

Vabim vas  k branju odličnega članka, ki je izšel v reviji Zarja ta mesec. Zahvaljujem se  avtorju Juretu Aleksiču za potrpežljivost ob razlagi zmede, požrtvovalno delo pri nadaljnih raziskavah in ne navsezadnje za res odličen prispevek. Hvala tudi urednici revije za vzpodbudo in objavo:

“Konoplja ne ščiti bolnikov, ki si gojijo zdravilo.”

 

Tanja Cvetežnik, 12.12.2018, ob 13:07