Skupinska tožba Društva za regulacijo konoplje iz Celja

Spoštovani sledilci društva Hopla konoplja, kar berete je izjava za javnost:
Pred dnevi smo bili povabljeni k sodelovanju z Društvom za regulacijo konoplje iz Celja. Pravnica društva Mag. Sanela Štadler meni, da so vsa  pravna sredstva izčrpana in da je čas, da vsi, ki smo oškodovani od države v zvezi s konopljo zahtevamo svoje pravice in posledično odškodnino na evropskem Sodišču za človekove pravice. Društvo hopla konoplja se na vabilo odzivamo pozitivno ter vabilo delimo z vami preko svojih kanalov. Imate priložnost pridružiti se skupinski tožbi.
Klik na sliko je skok na facebook.

 

Nedopustno se  zdi, da država registrira društva kot je naše, a nam hkrati na vseh koncih in krajih onemogoča delovanje po Statutu. Naš namen je ves čas bil gojenje konoplje in drugih zdravilnih rastlin, dišavnic in zelišč za člane, podpora, svetovanje pri uporabi in druženje ob tem in drugih zeliščih. V času od registracije smo delovali v smeri razrešitve zakonodajnih problemov a zaradi neinteresa odločujočih nismo uspeli napredovati.
Želeli in čakali, prosili in zahtevali smo samooskrbo. Želeli smo poskrbeti, da bi prav vsak detajl spravili v pravni okvir,ki bi ohranil kozo pri življenju in volka sitega. Civilna iniciativa smo celo napisali lasten zakonski okvir. Dvakrat. Pa nič. Veliko delavnih mest smo imeli v načrtu.
Na tem mestu vas  pozivamo, da tudi sami razmislite o odškodninski tožbi, kajti tudi vi ste oškodovani iz naslova vaših pravic. Razmislite hitro, kajti prve tožbe bodo vložene še  pred 1. januarjem 2018. Vse kar morate storiti je to, da opišete svojo zgodbo, dodate obvezne podatke: ime, priimek, stalno bivališče, datum in kraj rojstva ter dokument lastnoročno podpišete in ga pošljete na naslov: Društvo hopla konoplja, Primožičeva 56, 1231 Črnuče. Ne pozabite priložiti čim več dokumentov, ki podpirajo vašo izjavo (zdravniški izvidi, uradni dokumenti drugih inštitucij…) Odškodnino lahko zahtevate vsi, ki: ste ali ste bili  v kazenskih postopkih, vsi ki ste izgubili izpit za avto, vsi bolni, ki ste prisiljeni bodisi kupovati na črnem trgu bodisi skrivati samooskrbo. Tudi vsi tisti, ki steška pričakujete, da se uredijo razmere, da iz konoplje naredite dober posel. In seveda podjetja, ki jih neurejena zakonodaja ovira pri razvoju. Pridružite se lahko tudi žrtve upravnih postopkov.

 

Druge malenkosti bomo sporočili naknadno vsem tistim, ki se bodo odločili napisati svojo zgodbo in sodelovati v skupinski tožbi. Časa pa ni ravno veliko saj je Novo leto tik pred nami, torej podvizajmo se. Zainteresirani z vprašanji se lahko obrnete  se na tanja@hopla-konoplja.si
Želimo si, da bi se odzvali v čim večjem številu.

 

Lepo vas pozdravljam in želim lepe praznike predsednica  Društva hopla konoplja, Tanja Cvetrežnik; v podporo Društvu za regulacijo konoplje v akciji za skupni cilj.

 

Ljubljana, 20.12. 2017; 9:25