Ups, bomo gojili ali bodo gojili?

Ko je dovolj je dovolj! Leta minevajo ob opozarjanju pomembnosti konoplje za Slovenijo in njene državljane ter leta minevajo ob vehementni ignoranci odločevalcev, ki jih razkrivam v tem članku. No, pravzaprav se razkrivajo sami: V korespondenci, ki jo objavljam ni oznake ZAUPNO ali TAJNO.

Spoštovani,

vabimo vas na strokovni posvet na temo “Tveganja, priložnosti in izzivi, povezani z regulacijo medicinske konoplje”, ki bo potekal 5. aprila 2017 v hotelu Slon v Ljubljani. 

Naprošamo vas, da nam odločitev o svoji udeležbi sporočite najpozneje do 31. 3. 2017 na e-naslova: Joze.Hren@gov.si in Masa.Serec@gov.si.

Lep pozdrav,

Jože Hren 
(See attached file: Vabilo.pdf)

REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE/ Ministry of Health  

Direktorat za javno zdravje/ Directorate of Public Health

 T: +386 1 400 6922 16 F: +386 1 400 69 19  www.mz.gov.si

(v vednost: Kp: Nina Pirnat/MZDR/GOV@SVN, Mojca Gobec/MZDR/GOV@SVN, Vesna-Kerstin.Petric@gov.si, hedvika.stanic@dz-rs.si)

Podrobnosti o “Strokovnem posvetu” najdete TUKAJ.

 

Da bo jasneje kaj me podžiga k pisanju moram pridati, da smo vabilo na tako imenovani Strokovni posvet, vezan na prestavitev rastline konoplje v II. skupino prepovedanih drog, inkognito prejeli en dan preden je konoplja v II. skupino uradno vstopila, datum na dokumentu pa pokaže samozavest omenjenih uradnikov nad spremembami zakonodaje v državi. Še najboljša vedeževalka na svetu ne bi s tako prepričanostjo napovedala sprememb. Torej naj bo razumljeno, da nismo bili osebno povabljeni.

Pa smo se vendarle drznili povabiti:

Spoštovani!

Zahvaljujemo se vam  za posredovano vabilo na strokovni posvet: “Tveganja, priložnosti in izzivi povezani z regulacijo konoplje, ki bo 5.4.2017 v Hotelu Slon v Ljubljani.

Prijavljam se kot:

Predsednica društva Hopla-konoplja, prosim za potrditev prijave.

S spoštovanjem,

Tanja Cvetrežnik

Ker je bil odgovor sledeč:

Joze.Hren@gov.si

(Za Vesna-Kerstin.., meni)

Pozdravljeni,

seznanjamo vas, da je posvet namenjen odločevalcem pri sprejemanju zakonskih in podzakonskih aktov: poslancem, ministrstvom, članom Komisije Vlade RS za droge.

Lep pozdrav,

Jože Hren

         REPUBLIKA SLOVENIJA

MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE/ Ministry of Health

Direktorat za javno zdravje/ Directorate of Public Health

 

 T: +386 1 400 6922 16 F: +386 1 400 69 19  www.mz.gov.si

… smo poslali kratek ugovor:

31. mar. (pred 4 dnevi)
Za Joze.Hren, Vesna-Kerstin.., skp: Dean, skp: secufin

Spoštovani!

Zelo me žalosti, da nas kot zainteresirano javnost in nevladno organizacijo na področju, ki ga obravnavate izključujete iz strokovnega posveta, ki se nas več kot le dotakne.

Upam, da bo, glede na to, da je delo komisije, ki jo omenjate javno, tudi zapisnik kaj kmalu objavljen med ostalimi nedostopnimi dokumenti na uradni državni internetni strani.

Menim da se dobro zavedate vpliva svojega dela na javno zdravje zato ugovarjam na izključitev javnosti iz tako pomembnih posvetov.

Lep pozdrav, Tanja Cvetrežnik, predsednica društva Hopla konoplja

Ker so razmere takšne kot so, mi drugega ne preostane, kot da te informacije pridejo v javnost. Prosim, delite in obveščajte dalje, kajte le skupaj bomo zmogli zagotoviti boljše razmere za naše potomce.

V zavedanje še to, da ni daleč dan, do bo tudi pri nas uveljavljena popolna prepoved nenadzorovane (beri: farmacevtske) uporabe zdravilnih rastlin. Če se zavedamo, da je edino zdravilo hrana, potem naslednji korak postane očiten.

Hvala, ker berete.

Se vidimo jutri pred hotelom Slon?

Jaz bom tam že ob 8h, registracija je namreč predvidena ob 8:30.

4.4.2017, 10: 40, Tanja Cvetrežnik

POSODOBITEV:

(4.4.2017, 14:44)

Z neverjetno odzivnostjo smo vendarle prejeli vabilo na posvet:
SPOŠTOVANI, hvala za vaš interes za udeležbo na posvetu. Kot ste verjetno seznanjeni, je namen posveta seznanitev odločevalcev pri obravnavi in sprejemanju zakonskih ter podzakonskih aktov glede t.i. medicinske konoplje.

Glede na to, da so se nekateri poslanci Državnega zbora opravičili, vas lahko povabimo na posvet.

Vabilo pošiljamo še trem predstavnikom nevladnih organizacij, ki so doslej tudi izrazili željo po udeležbi na dogodku.

Naprošamo vas vse skupaj, da na posvet pridete s priloženim vabilom. Posvet se prične že ob deveti uri, in ne ob 9:30h, saj imajo nekateri predavatelji zgodnješe odhode.

Lep pozdrav,.

Jože Hren

3 Comments

  1. Božidar Radišič

    Itak…. Kot sem rekel… Javni dogodek za javni denarna javnem mestu….

    Vabljeni….

    Povabite tudi novinarje…..

  2. Dean

    To je organizirano z davkoplacevalskim denarjem in nima statusa NATO dogodkov zato ne morejo omejevat in delit goste na tiste, ki so jim bolj ali manj vsec. Vsi tja povedat kaj menite o zaroti tisine in zahrbtnem odlocanju o konoplji in o vasem zdravju

Comments are closed.