Vtisi iz Cultive 2015

Vtisi: Cultiva, Dunaj, 3. in 4. oktober 2015

 

Razmišljam, kako malo je potrebno, da se z novo vizijo zazreš v prihodnost. Dogodka, kot sta Cultiva in Cannafest,  definitivno sta vizija za čase, ki so pred nami. Organizatorji na Dunaju so se resnično potrudili, da so obiskovalci lahko spoznali konopljo kot uporabno rastlino v industriji, prehrani in medicini.

Prehodi med stojnicami so bili zaradi številčnosti obiskovalcev kar težko prehodne. Ponudba je bila in bilo je tudi nekaj domačih razstavljalcev.

 

Tam smo bili tudi člani slovenskih nevladnih organizacij s skupnim ciljem: predstaviti svoje delo zainteresiranim posameznikom in organizacijam.

Navezali smo ogromno novih stikov, preko katerih povzemamo znanje in izkušnje iz celega sveta. To so zdravniki, kmetje, proizvajalci izdelkov, polizdelkov, produktov iz konoplje, ki so bolj ali manj znani med ljudmi.

Med njimi so aktivisti s cele evrope, ki se skupaj borijo za to koristno rastlino.

Bilo je kar nekaj predavanj strokovnjakov, s celega sveta, ki raziskujejo substance iz konoplje.

Tematika konoplje je pereča tema v vsaki državi in kljub navideznem trudu posameznih držav, ki ga je zaznati v medijih,so stvari vse prej kot urejene.

Stvari se zapletajo v zakonodaji in včasih nikakor ne moreš razumeti kako lahko pride do določenih absurdov, ki se venomer dogajajo. Odgovor je pravzaprav en sam: Neizobraženost sogovornikov.

Težko je komunicirati z nekom, ki ne razume endokanabinoidnega regulatornega sistema tako človeka kot vseh ostalih vretenčarjev na tem planetu.

 

Ob razumevanju konoplje kot uporabne rastline na popolnoma vseh področjih našega bivanja je takšna ignoranca znanstvenih odkritij nedopustna!!!

 

2 Comments

  1. I was just looking at your Hopla konoplja – Vtisi iz Cultive 2015 website and see that your site has the potential to become very popular. I just want to tell you, In case you don’t already know… There is a website network which already has more than 16 million users, and most of the users are interested in websites like yours. By getting your site on this service you have a chance to get your site more popular than you can imagine. It is free to sign up and you can find out more about it here: http://janluetzler.de/9zw – Now, let me ask you… Do you need your site to be successful to maintain your way of life? Do you need targeted traffic who are interested in the services and products you offer? Are looking for exposure, to increase sales, and to quickly develop awareness for your site? If your answer is YES, you can achieve these things only if you get your site on the network I am describing. This traffic service advertises you to thousands, while also giving you a chance to test the network before paying anything at all. All the popular sites are using this network to boost their readership and ad revenue! Why aren’t you? And what is better than traffic? It’s recurring traffic! That’s how running a successful site works… Here’s to your success! Find out more here: http://sirrico.net/yourls/p5sk

    1. hoplakonoplja1

      WE AR A NON PROFIT ORGANIZATION THAT ONLY WORKS IN SLOVENIA AT THIS MOMENT. WHEN WE WOULD LIKE TO GO WIDER, WE NOW KNOW WHERE TO GO. tHANKS

Comments are closed.